Conditie & Kracht voor hardlopers

te velde in de Leidsche Rijn

Blessurevrij hardlopen, dat wil iedereen. Want hardlopen is een blessuregevoelige sport. 70% van de lopers, ook ervaren lopers, raakt wel eens geblesseerd. Soms met heel vervelende gevolgen. De meeste recreatieve lopers laten het bij lopen alleen. Een warming-up wordt niet gedaan en het rekken en strekken schiet er vaak bij in. En dat is jammer. Je wordt er namelijk niet beter van. Om blessures te voorkomen is het namelijk verstandig om gevarieerd te trainen en veel aandacht te besteden aan het sterk en stabiel maken én houden van je lichaam.

Blessurevrij hardlopen

De missie van Training te velde is mensen beter en fitter te maken. De Conditie & Krachttraining voor hardlopers is specifiek ontwikkeld voor lopers om blessurevrij maar vooral met plezier te blijven lopen. De training is geschilt voor lopers van alle niveau’s, van beginners tot ervaren lopers.
De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de flexibiliteit en de mobiliteit, de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Kortom een complete en effectieve vorm van trainen. Je voelt je fitter en sterker, bent minder vatbaar voor blessures en je zult zien dat je het lopen beter en langer kunt volhouden. Wil je vooral werken aan je loopconditie en je looptechniek haak dan aan bij de halfgevorderden of de gevorderdentraining op de woensdagavond of volg de korte lessenreeks “Verbeter je looptechniek”.

Waarom zou ik meedoen aan Conditie & Kracht voor hardlopers?

  • Specifiek ontwikkeld als aanvullende training voor hardlopers.
  • Afwisselende trainingen.
  • Trainen in een groep is leuk!
  • In je eentje in de kou en het donker gaan sporten? In een groep train je veilig.
  • Doorlopend programma, niet erg als je een week mist. Je 10-strippenkaart is een half jaar geldig.
  • Dubbel waar voor je geld. Je kaart is ook geldig voor de reguliere Conditie & Krachttrainingen!

Meld je aan voor deze training ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Omschrijving training

Conditie & Kracht voor hardlopers is functioneel trainen. We werken zowel aan het verbeteren van het (aeroob) duuruithoudingsvermogen als aan het spieruithoudingsvermogen.

Duuruithoudingsvermogen is het vermogen om gedurende langere tijd achtereen een inspanning vol te houden. Dit wordt in de volksmond “conditie” genoemd. Dit bereiken we door rustige langere loopstukken of door meerdere korte intensievere stukken achter elkaar te lopen (intervaltraining). Het accent ligt hierbij vooral op het efficiënt leren lopen. Met een goede looptechniek loop je met meer gemak en plezier en zul je daardoor je uiteindelijk verder en harder kan lopen.

Spieruithoudingsvermogen is het vermogen om gedurende langere tijd achtereen een spier(groep) in te spannen. Het is dus een soort conditietraining voor de spieren. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de bewegingen waar het menselijk lichaam primair voor is ontworpen: lopen, springen, hurken, duwen, trekken, stoten en draaien. Het zijn samengestelde bewegingen waarbij je zonder na te denken meerdere spiergroepen traint. Omdat het zulke herkenbare bewegingen zijn is het niet ingewikkeld en vooral leuk en nuttig om te doen.

Met name de flexibiliteit en de mobiliteit nemen met het stijgen van de jaren af. Daarom is deze trainingsvorm erg geschikt voor mensen met iets meer levenservaring. Of een waardevolle aanvulling voor (team)sporters die op zoek zijn naar een extra trainingsprikkel. De verzamelplek is de hoofdingang van Castellum Hoge Woerd.

Informatie

  • Locatie: Castellum Hoge Woerd. Maar we wijken ook wel eens uit naar andere locaties.
  • Trainingstijd: dinsdagavond van 20.30- tot 21.45 uur.
  • Kosten: €75 voor een 10 strippenkaart (half jaar geldig).

Proeftraining

Wil je een keer vrijblijvend en kostenloos meedoen? Je kunt in overleg altijd een keer mee komen trainen.

Edwin, het is altijd hartstikke leuk om bij je te trainen. Ik vind de aandacht die je voor iedereen hebt, en de kwaliteit van je lessen, uitstekend!

Meer weten over Conditie & Kracht voor hardlopers?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Conditie- en krachttraining

Bekijk alle mogelijkheden:

Cresta WhatsApp Chat
Send via WhatsApp