“Gezonde en fitte medewerkers zijn gemotiveerde medewerkers. Door (samen) te sporten verbeter je niet alleen de fysieke weerstand maar ook de mentale weerstand. Het is een investering die zich terugbetaalt. Vitale medewerkers betekent een vitaal bedrijf. Fitte medewerkers zijn positiever, enthousiaster, effectiever en productiever.”

Dit lees je op alle sites van sportbedrijven die trainingen voor zakelijke groepen aanbieden.
Niet bij Training te velde. Van mij hoor je geen ronkende verhalen over de enorme kostenbesparing van sporten tijdens of na het werk. Ik weet hoe het werkt. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. De nuchtere werkelijkheid is dat alleen de mensen die al sportief zijn blij worden van nog meer sporten. Maar je wilt juist zo graag die ándere groep eens in beweging krijgen. De mensen die als een berg opzien tegen dat sportieve uitje met de afdeling. Die nooit meedoen met de wekelijke looptraining of de lunchbootcamp.

Leuk voor iedereen

Ik ben al blij als iedere deelnemer met een goed gevoel de training afsluit. Dat klinkt alsof de lat heel laag ligt maar dat is het niet. Ik geef dagelijks (groeps)trainingen aan een zeer divers publiek. Van mensen met ambitieuze sportdoelen tot mensen die al tevreden zijn dat ze de discipline kunnen opbrengen om een uurtje per week naar buiten te gaan om onder groepsdruk te bewegen.

In beweging komen betekent voor niet-sportieve mensen veel meer dan letterlijk in beweging komen. Je komt hiermee in de persoonlijk leefsfeer. Het uitgangspunt van Training te velde is dat bewegen vooral leuk moet zijn ook als je sporten eigenlijk niet zo leuk vindt. “Leuk” wil niet zeggen ludieke ongein. Je kunt veel lol hebben met elkaar en toch ongezien fysiek behoorlijk geprikkeld worden, of dit nu je eerste sportactiviteit sinds lang is of je de sportbillie van de afdeling bent. In mijn trainingen leer je op een speelse wijze goed te bewegen. En daar heb je echt wat aan, op je werk en in het dagelijkse leven. Ik laat je medewerkers ervaren dat het niet super ingewikkeld hoeft te zijn om lekker te bewegen. Daarvoor hoef je echt niet naar de sportschool en je te laten drillen door een personal trainer. Met plezier leren bewegen, daar gaat het om.  Alleen dan krijg je mensen in beweging, en houd je ze in beweging.

Maatwerk

Geen team is hetzelfde maar ook geen vraag is hetzelfde. Of het nu een eenmalige trainingssessie is of een wekelijkse bootcamp- of looptraining, er bestaat geen standaard oplossing. Daarom gaan we samen bepalen hoe we invulling gaan geven aan de training of het traject. Om een denkrichting te bepalen enkele voorbeelden:

Toewerken naar een businessrun. Een programma van enkele weken of maanden met persoonlijke trainingsschema’s en een wekelijkse groepstraining.

Trailrunclinic. Een trailrunclinic van een van de eerste gecertificeerde trailruntrainers van Nederland, hoe leuk is dat. Zit u op een mooie buitenlocatie met uw team dan is dit een unieke invulling voor een sportieve break. Of in de vorm van een Early Bird training tijdens een weekend. Een ontspannen bootcamp of hardloopsessie kan natuurlijk ook.

Wekelijkse lunchtraining. De vroege middag is hét perfecte tijdstip om te trainen. Tijdens het lunchuur ben je het meest wakker en het minst vermoeid. Na de lunchtraining voel je je en energieker en ben je productiever de tweede helft van de dag. Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar je doorbreekt ook nog eens de dag. Gooi de werkstress even van je af en maak je hoofd leeg!  

Met Training te velde lopen we al meerdere jaren hard. De variatie in trainingen maakt het extra leuk, waardoor we met veel plezier wekelijks met Edwin aan onze vitaliteit werken.

Arvid de Bruin, Partner KPMG

Edwin veel dank voor de afwisselende en leuke bootcamptrainingen. Genoten van de inspanning, variatie en leuke oefeningen. Je bent altijd enthousiast, positief en energiek bij elke training, wat motiverend werkt!

Marieke Janssen, HRM Berenschot