De voordelen van groepstraining

groepstraining loopgroep trainingsgroep trainingsmaatjes sociaal sporten reflectie feedback motivatie groepsdynamiek persoonlijke begeleiding

Training te velde groepstraining

Groepsdruk wordt vaak negatief uitgelegd, ik wil vooral de positieve kant benadrukken. Iedereen traint op zijn eigen manier maar hoe dan ook, trainen in een groep beïnvloedt de manier hoe jij traint. In de eerste plaats, je kunt je optrekken aan de anderen. Als je iets moeilijk vind motiveert het om te zien dat het bij je trainingsmaatjes ook niet vanzelf gaat.  Dat motiveert je om toch door te zetten. En de groep kan net die stok achter de deur zijn om toch te gaan trainen als het regent.

Een ander voordeel van trainen in een groep is dat je kunt zien hoe anderen het doen. Natuurlijk komt er techniek bij kijken maar lopen moet je vooral op gevoel doen. Maar komt je gevoel overeen met de werkelijkheid? Je denkt dat je die oefening goed uitvoert, is dat ook echt zo? In een groep kun je elkaar letterlijk elkaar een spiegel voorhouden. Door anderen te zien lopen leer je ook veel over hoe je zelf loopt. Anderen zien lopen helpt je dus om zelf beter te lopen. Registreer wat je ziet. Je kunt echt wel zien dat die voet scheef op de grond wordt gezet of dat de schouders hoog zijn opgetrokken. En laat dat vervolgens op je inwerken. Waarom gebeurt er wat ik zie? Hoe doe ik dat eigenlijk zelf?

Last but not least, het sociale aspect. Sporten in het gezelschap van andere sporters, samen die inspanning doen, is gewoon heel erg leuk.  Zeker in een kleine groep zoals bij Training te velde. Je traint samen met maximaal 11 andere deelnemers. En dat is een bewuste keuze. Op die manier krijg je nog persoonlijke aandacht.

Post a Comment