Over mij

Ik ben Edwin te Velde,

de bedenker en naamgever van Training te velde.

Samen sporten vind ik een van de leukste dingen die er is. Het heeft me ook veel gebracht. Het heeft me gevormd als mens, een gezin opgeleverd en vrienden voor het leven.

Sinds mijn studententijd ben ik in zeer uiteenlopende sporten actief geweest als teamleider, coach en trainer. Als roeicoach tot op Olympisch niveau. Ik ben me als trainer/coach blijven ontwikkelen. Inmiddels ben ik gediplomeerd hardlooptrainer, trailruntrainer, fitness- en bootcampinstructeur en conditietrainer. En zeker nog niet uitgeleerd. Winnen voelt nog steeds goed maar mijn drive is nu vooral om mensen op een leuke manier goed te laten bewegen.

The proof of the pudding is in the eating

Ik sport zelf ook altijd nog. Omdat ik er nog heel veel lol in heb. Dat  gaat niet meer zo fanatiek als vroeger maar als je met plezier beweegt kun je nog steeds heel behoorlijk presteren. Sterker nog: plezier in bewegen is een voorwaarde om te kunnen (blijven) presteren. En daar bedoel ik ook mee: jezelf uitdagen om consequent te blijven sporten.

Ik heb altijd diverse sporten naast elkaar beoefend. Dat is leuk en, dat weet ik met de kennis van nu, ook heel effectief. Want om blessurevrij en fit te blijven kun je het beste gevarieerd trainen. Door verschillende sporten naast elkaar te doen of door te varieren in je trainingen. geen training is daarom bij mij hetzelfde. En kun je bij mij ook heel gemakkelijk verschillende soorten trainingen combineren.