Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Meten is weten

loopanalyse milestone pod gadget looptechniek sensor GPS looptraining trainingswaarden paslengte pasfrequentie voetlanding trainingshulpmiddel hartslagmeter

Ik ben niet zo van de gadgets maar dit is toch wel een heel fijn dingetje voor de loopanalyse: de Milestone pod. Het is een sensor die heel veel nuttige waarden meet: natuurlijk de gelopen afstand en je kilometertijd maar ook je stappenfrequentie, de paslengte en je “leg swing”. En dingen als de voetplaatsing, de lengte van het grondcontact en de impact van de landing. Heel handig als je met een van deze onderdelen actief aan de slag bent gegaan tijdens een training. Zie je dat dan ook terug in de scores? Leuk is ook de “runficiency”. Met een bepaalde formule worden de scores verwerkt tot een totaalscore. Hiermee zie je in één oogopslag of je looptechniek is verbeterd.
De bediening is eenvoudig; installeer de bijbehorende app op je telefoon of tablet en alle uitslagen worden visueel aantrekkelijk gepresenteerd. Enige nadeel is dat de GPS niet al te nauwkeurig is. Maar voor een bescheiden prijs heb je een heel mooi trainingshulpmiddel.

Save

Save

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share Share Share