Buiten sporten met plezier

Beginnen met hardlopen | Van 0 naar 3km

Beginnen met hardlopen doe je bij Training te velde in de Leidsche Rijn

Je weet dat blijven bewegen belangrijk is. en je wilt lekker naar buiten. Hardlopen. Maar ja hoe pak je dat aan… de drempel is nog te hoog om het helemaal zelf te doen. Leer dan (weer) lopen in een groepsles.

Bij Training te velde leer je hardlopen op een leuke en verantwoorde manier. Dinsdag 5 januari 2021 starten we weer met een nieuwe beginnerscursus. Na 7 leuke en afwisselende trainingen kun je, als er niets geks gebeurd, gegarandeerd 3 kilometer aan één stuk hardlopen. De cursus is door de doordachte opbouw niet alleen geschikt voor mensen die nog nooit hard gelopen hebben maar ook voor lopers die het hardlopen weer willen oppakken.

Waarom zou ik meedoen aan Beginnen met hardlopen?

 • Ontwikkel een goede looptechniek en verlaag daarmee de kans op blessures.
 • Je bent niet alleen. Ontdek het plezier van trainen in een groep
 • In een groep train je veilig.
 • Kleine groepen dus persoonlijke aandacht.
 • Ervaar hoe het is om gestructureerd te trainen.

Aanmelden voor Beginnen met hardlopen

Dinsdag 5 januari 2021 t/m 16 februari 2021

Meld je aan voor deze cursus >
Meld je snel en betrouwbaar aan via PaynPlan

Omschrijving

De basis van de training is de loopscholing. Met een goede looptechniek loop je met meer gemak en plezier waardoor je steeds verder en harder kunt lopen. Tijdens de training van een uur ga je niet alleen werken aan je techniek maar ook daadwerkelijk stukken hardlopen. En aan een sterk en strak lichaam! Naast lopen leer je effectieve buikspieroefeningen en ga je werken aan je stabiliteit en coördinatie.

Ben ik wel geschikt om hard te lopen….

Natuurlijk ben je dat! Maar, daar zijn we heel duidelijk in, misschien nu nog niet. Laagdrempeliger dan hardlopen kan bijna niet maar dit is tegelijk een valkuil, hardlopen is namelijk intensief en blessuregevoelig. Je wilt lopen om je gezonder te voelen en niet om blessures op te lopen. Als je gezondheidsklachten of overgewicht hebt, of een andere reden om te twijfelen of je geschikt bent om te beginnen met hardlopen, raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts.

Praktische informatie

 • Locatie: Castellum Hoge Woerd
 • Aantal trainingen: 7 (aaneengesloten weken).
 • Trainingstijd: dinsdag van 19.15 tot 20.15 uur
 • Data: 15, 12, 19 en 26 januari en 2, 9 en 16 februari 2021
 • Kosten: €50.
 • De cursus gaat door bij 5 of meer deelnemers

Aanmelden voor Beginnen met hardlopen

Dinsdag 5 januari t/m 16 februari

Meld je aan voor deze cursus >
Meld je snel en betrouwbaar aan via PaynPlan

Hi Edwin,
Ik wou ff laten weten dat ik binnenkort begin bij de mariniers en dat ik mijn sporttesten ( vooral het lopen ) met gemak heb gehaald. Heb veel getraind met het hardlopen waardoor ik nu iedereen er uit loop. Nogmaals heel erg bedankt dus voor de hardloopcoaching die je mij hebt gegeven.
Gr, Gijs

Heb je nog vragen over Beginnen met hardlopen?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.
[ninja-form id=1]


Hardlopen

Bekijk alle mogelijkheden: