Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Inspanningstest

Inspanningtest. Bereken je omslagpunt (anaerobe drempel) met de inspanningsveldtest van Training te velde

Wil je op een verantwoorde manier beginnen met hardlopen of loop je al een tijdje? Dan wil je trainen om vooruit te gaan en om blessurevrij en met plezier te blijven lopen. Maar hoe (hard) moet je dan trainen?

Waarom geef je wel honderden euro’s uit aan gadgets en sportspullen maar niet aan het belangrijkste onderdeel: jezelf?

Omslagpunt

Een goed begin is meedoen aan de inspanningstest van Training te velde en RHINO-sportzorg. Hiermee krijg je een goed idee van je omslagpunt / anaerobe drempel. Dit is het punt / de hartslagwaarde waarboven je benen echt pijn gaan doen. En je het niet heel lang meer zult gaan volhouden. Daarnaast krijg je met de test inzicht in met welke snelheid je zou moeten kunnen lopen tijdens wedstrijden. De test is ontwikkeld door Stans van der Poel. Stans is dé autoriteit op het gebied van hartslagtraining en een van de bedenkers van het bekende “sportrusten“-programma. Je ontvangt een testrapport met heel veel waardevolle input om je trainingen nóg effectiever te maken.

Voor wie is de inspanningsveldtest

Voor iedereen die traint of wil gaan trainen op hartslag (bijvoorbeeld als je traint volgens de Sportrusten-methodiek). Maar ook als je benieuwd bent wat voor einddtijd je in theorie zou kunnen halen op een bepaalde loopafstand.

Uitvoering inspanningstest

Je gaat een ronde lopen van plm. 1,3km. Na een warming-up (onderdeel van de test) ga je elke 2 minuten een kilometer harder lopen, totdat je niet harder kunt. Hoe meer je het maximale uit jezelf haalt, hoe betrouwbaarder de testuitslag. Is dat (in)spannend? Dat valt wel mee. Je bent tussen de 20 en 30 minuten aan het hardlopen. Alleen de laatste minuten wordt het echt zwaar. Maar dat is dan juist een signaal dat je goed bezig bent!

Voor de test heb je een hartslagmeter nodig.

Praktische informatie

Waar: Castellum Hoge Woerd, , Hoge Woerdplein 1 3454PB Utrecht, of een locatie in overleg
Wanneer: op aanvraag. De test duurt 45 minuten.
Kosten: €15

Aanmelden voor de inspanningsveldtest

Meld je aan voor de test ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Gerichter trainen

Wil je nog gerichter trainen? Rhino Sportzorg biedt verschillende sporttesten aan op de Wattbike en kan je helpen bij de uitvoering van je trainingen.
Wil je daarnaast of vooral je looptechniek of je “core stability” verbeteren dan kun je met Edwin een afspraak maken voor een op maat gesneden programma.
Wil je als team deelnemen aan een evenement zoals de Triathlon Utrecht of de vrouwentriathlon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van sportploegen en weten uit ervaring hoe je een triathlon verstandig en met plezier kunt volbrengen.

Meld je aan, deel deze pagina en nodig je sportbuddies uit!

Edwin is een ontzettend motiverende en inspirerende trainer. Hij voelt goed aan wat “zijn” lopers aankunnen en waar ze het beste mee geholpen worden.
Door een mix van herhaling en afwisseling te bieden in de trainingen zijn deze altijd leuk om te doen.
Edwin is makkelijk te benaderen, ook buiten de trainingen om, en geeft je (mede daardoor) echt het gevoel betrokken te zijn.
Ik heb zelf inmiddels een aantal cursussen en clinics bij gevolgd, en kan ze zonder voorbehoud aan iedereen aanbevelen.

Heb je nog vragen?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Hardlopen

Bekijk alle mogelijkheden: