Inspanningstest

Inspanningtest. Bereken je omslagpunt (anaerobe drempel) met de inspanningsveldtest van Training te velde

Wil je op een verantwoorde manier beginnen met hardlopen of loop je al een tijdje? Dan wil je trainen om vooruit te gaan en om blessurevrij en met plezier te blijven lopen. Maar hoe (hard) moet je dan trainen?

Waarom geef je wel honderden euro’s uit aan gadgets en sportspullen maar niet aan het belangrijkste onderdeel: jezelf?

Omslagpunt

Een goed begin is meedoen aan de inspanningstest van Training te velde en RHINO-sportzorg. Hiermee krijg je een goed idee van je omslagpunt / anaerobe drempel. Dit is het punt / de hartslagwaarde waarboven je benen echt pijn gaan doen. En je het niet heel lang meer zult gaan volhouden. Daarnaast krijg je met de test inzicht in met welke snelheid je zou moeten kunnen lopen tijdens wedstrijden. De test is ontwikkeld door Stans van der Poel. Stans is dé autoriteit op het gebied van hartslagtraining en een van de bedenkers van het bekende “sportrusten“-programma. Je ontvangt een testrapport met heel veel waardevolle input om je trainingen nóg effectiever te maken.

Aanmelden voor de inspanningsveldtest

zaterdag 19 oktober 2019

Meld je aan voor de test ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

De volgende veldtesten zijn op

Zaterdag 30 november 2019
Zaterdag 11 januari 2020

Uitvoering inspanningstest

Na een uitgebreide uitleg gaan we naar buiten voor de test. Je gaat een ronde lopen van plm. 2km. Elke 2 minuten ga je een kilometer harder lopen, totdat je niet harder kunt. Hoe meer je het maximale uit jezelf haalt, hoe betrouwbaarder de testuitslag. Is dat (in)spannend? Dat valt wel mee. Je bent tussen de 20 en 30 minuten aan het hardlopen. Alleen de laatste minuten wordt het echt zwaar. Maar dat is dan juist een signaal dat je goed bezig bent! Vervolgens gaan we weer naar binnen om de resultaten te bespreken.

Voor de test heb je een hartslagmeter nodig. Heb je al een hartslagmeter, neem deze dan mee. Heb je nog geen (betrouwbare) hartslagmeter, dan kan je deze op de dag zelf aanschaffen voor 35 euro. Deze werkt samen met je telefoon, de Energy Control app van Stans van der Poel en de meeste sporthorloges en fietscomputers.

Energy Control

Op de dag zelf is al het mogelijk om de Energy Control app te gebruiken. Ben je enthousiast over de app? Voor €40 ontvang je een half jaar lang elke 6 weken een op maat gemaakt trainingsschema, geschreven voor jouw specifieke trainingsdoel.
Wil je nog gerichter trainen? Rhino Sportzorg biedt verschillende sporttesten aan op de Wattbike en kan je helpen bij de uitvoering van je trainingen.
Wil je daarnaast of vooral je looptechniek of je “core stability” verbeteren dan kun je een afspraak maken voor een individuele training.
Wil je als team deelnemen aan een evenement zoals de Triathlon Utrecht of de vrouwentriathlon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van sportploegen en weten uit ervaring hoe je een triathlon verstandig en met plezier kunt volbrengen.

Meld je hieronder aan, deel deze pagina en nodig je sportbuddies uit!

Praktische informatie

Tijdstip: 11.00 – 12.30 uur.
Locatie: praktijk Rhino Sportzorg, Strijkviertel 35J ( achter de fiets megastore).
Kosten: €10 inclusief koffie/ thee en een uitgebreid testrapport.

Aanmelden voor de inspanningsveldtest

zaterdag 30 oktober 2019

Meld je aan voor de test ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

De volgende veldtesten zijn op

Zaterdag 30 november 2019
Zaterdag 11 januari 2020

Edwin, het is altijd hartstikke leuk om bij je te trainen. Ik vind de aandacht die je voor iedereen hebt, en de kwaliteit van je lessen, uitstekend!

Edwin te Velde

Wil je je inschrijven voor de inspanningstest?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Hardlopen

Bekijk alle mogelijkheden:

Cresta WhatsApp Chat
Send via WhatsApp