Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Personal trainer

Personal trainer Utrecht Edwin te Velde

Plezier in bewegen

Waarom lukt het je wel je ambities te realiseren op je werk en/of een druk sociaal leven te hebben maar niet met dat waar je het meest direct invloed op hebt: je eigen lichaam? Als je geen tijd hebt om te sporten of eenvoudigweg niet (meer) de energie hebt om te sporten, wie of wat is daar dan de oorzaak van? Wie heeft bedacht dat je zestig uur per week moet werken en tijdens vakanties nog moet reageren op je zakelijke mails?

Dus ga je een uurtje per week helemaal los in de sportschool. Ja je voelt dat je weer leeft maar het levert je vooral spierpijn op. Je beseft: het moet anders. En je weet dat je dat je niet alleen kunt. Je besluit is genomen. Je gaat het gewoon doen. Een radicaal trainingsprogramma volgen.

Prima dan kun je deze pagina sluiten. Ik ga je namelijk niet helpen met het behalen van een of ander ambitieus trainingsdoel. Het kan hoor in een paar maanden een complete make-over van jezelf maken, dertig kilo lichaamsgewicht kwijtraken en een paar kilo spierkracht winnen. En er zijn personal trainers die je hier heel goed bij kunnen helpen. Maar dat is niet mijn ambitie. En als je diep bij jezelf naar binnen kijkt is dat ook niet die van jou. Want wat is je probleem? Jij hoeft je ouder wordende lijf niet te preparen voor de hoofdrol in het vervolg op die succesvolle actiefilm. Je wilt gewoon lekker in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk. Sterker worden zodat je blessurevrij kunt (blijven) sporten.

Daarvoor hoef je het roer echt niet radicaal om te gooien. Niet bij elke hap die je neemt denken: mag ik dit nog wel eten? Of dat uitstapje met je gezin laat zitten omdat je anders met je trainingsprogramma in de knoop komt. Met kleine stapjes kom je uiteindelijk verder. Ik kan je daarbij als fitnesstrainer en/of als hardlooptrainer op weg helpen. Met effectieve maar vooral leuke trainingen. Want plezier hebben in wat je doet, dat is het belangrijkste.

Thuis of op het werk

Het is Training te velde. We trainen dus buiten. Ik spreek uit ervaring: buiten trainen kan namelijk het hele jaar door. Dat kan een locatie zijn thuis om de hoek of in de directe omgeving van je kantoor.
Wil je toch binnen trainen, veel ruimte heb je niet nodig voor een goede fitnesstraining. Dat kan thuis of wellicht is er een sportvoorziening op je werk. Dan kan ik tijdens kantooruren of vlak na je werk naar je toe komen om met je trainen. Op die manier verlies je geen tijd.

6 weken trainen

Bij Training te velde zit je niet vast aan een langlopend abonnement. Het advies is om minimaal zes keer, één keer per week, samen met mij te gaan trainen. Maar het mag ook minder ik lever maatwerk. Waarom zes weken omdat dit de minimale periode is om enig trainingseffect te zien en te voelen. Eén keer per week trainen, ik ben daar heel eerlijk in, doet nog niet zo veel. Maar het is een begin. En als je komt uit een situatie van helemaal niet sporten is het best een grote verandering. Als je plezier hebt gekregen in die wekelijkse training heb je de basis gelegd voor een gezond beweegpatroon. Dan is die ene training in de week voor de lange termijn juist een heel goede investering.

Het voordeel van werken met korte programma’s is dat je na afronding van de periode voor een ander programma kunt kiezen. Of je stopt even tijdens de vakantieperiode. Of je stopt helemaal omdat je het niveau hebt bereikt dat je het helemaal zelf kunt. Geweldig! Mijn doel is namelijk niet om je afhankelijk te maken van een personal trainer. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Je maakt mij maar vooral jezelf er alleen maar blij mee dat je het helemaal zelf kunt.

 

Ook voor duo’s of small groups

Je kunt ook met zijn tweeën komen trainen, of met een drie-of viertal. Maar dan is het toch geen personal training meer? Jawel hoor, ‘personal’ is bij Training te velde vooral: een heel persoonlijke aanpak. En dat blijft recht overeind als je ervoor kiest om samen te komen trainen. Trainen in duo-vorm heeft namelijk meerdere voordelen. Met twee sporters kun je gewoon nóg meer leuke oefeningen doen dan alleen. En met vier nog meer.
je kunt je optrekken aan de ander – letterlijk en figuurlijk. Als je iets heel zwaar of moeilijk vindt motiveert het om te zien dat het bij je trainingsmaatje ook niet vanzelf gaat. Dat geeft je net dat zetje om toch door te gaan. En dat er ook nog iemand anders is waar je mee rekening moet houden, dat kan net die stok achter de deur zijn om toch te gaan trainen als je even niet zo’n zin hebt om te gaan sporten. Zodat het uiteindelijk een vanzelfsprekend onderdeel wordt van je leven.

Last but not least, het sociale aspect. Samen die inspanning doen, trots zijn op wat je samen bereikt of lachen om die mislukte oefening, genieten van het buiten actief bezig zijn. Gedeeld genieten is dubbel genieten.

 

De voordelen van personal training

  • Jij bepaalt waar en wanneer je wilt trainen.
  • Je zit niet vast aan een abonnement bij de sportschool en hoeft geen dure fitnessspullen aan te schaffen.
  • Je traint alleen of met maximaal 3 anderen waardoor je de volledige aandacht hebt. Door deze manier van trainen haal je altijd het maximale uit je training. Daarnaast voorkom je blessures omdat er altijd een deskundige bij je is die op je let.
  • Je conditie verbetert en je wordt sterker. Hierdoor zul je inspanningen langer gaan volhouden. En omdat je het langer gaat volhouden ga je uiteindelijk vet verbranden.
  • Je wordt een completere sporter. We gaan in de afwisselde workouts niet alleen werken aan je conditie en kracht maar ook aan je stabiliteit en aan je motorische vaardigheden. Je gaat efficiënter en daardoor gemakkelijker bewegen. En daar heb je echt wat aan in het dagelijkse leven.
  • Je kunt sporten wat je wilt, je eetpatroon is uiteindelijk bepalender voor je welbevinden dan alleen goed leren bewegen. Wil je naast lekker trainen ook lekker maar gezonder leren eten waardoor je duurzaam op gewicht blijft: volg dan het Fit het Zelf programma.

Tarieven (uurtarief)

Alleen jij €40
2 personen €60
3 personen €75
4 personen €80

Proefles (1-4 personen): €40

Edwin is een ontzettend motiverende en inspirerende trainer. Hij voelt goed aan wat “zijn” lopers aankunnen en waar ze het beste mee geholpen worden.
Door een mix van herhaling en afwisseling te bieden in de trainingen zijn deze altijd leuk om te doen.
Edwin is makkelijk te benaderen, ook buiten de trainingen om, en geeft je (mede daardoor) echt het gevoel betrokken te zijn.
Ik heb zelf inmiddels een aantal cursussen en clinics bij gevolgd, en kan ze zonder voorbehoud aan iedereen aanbevelen.

Wil je mij als personal trainer?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


› Terug naar jouw coach