Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Trailrunning

Ga mee op avontuur ga trailrunnen bij Training te velde!Of je nu je eerste stap buiten het asfalt zet of al een doorgewinterde trailrunner bent, bij Training te velde kan iedereen ontdekken hoe leuk trailrunnen is. Voor de echte beginners is er de introductieles, voor de halfgevorderde loper de introductiecursus en gevorderde lopers en/of fanatieke sporters kunnen meedoen aan de tweewekelijkse trailruntraining.

Wat is trailrunnen? Het filmpje van Salomon en dit sfeerverslag van een trailrunevenement geven een goede indruk.

Trailrunning met Training te velde

Trailrunning kennismakingsles Training te velde

Trailrunning kennismakingsles

Trailrunnen? In de Leidsche Rijn? Jawel we hebben onze eigen veldcross rond de Haarrijnse plassen en er zijn in het ook een paar interessante off road wedstrijden in de buurt, in Doorn en bij de Nederrijnse berg. De Trailrunning kennismakingsles van Training te velde is hiervoor de ideale voorbereiding! Maar ...
Meer informatie & aanmelden ›
Start to Trail

Start to trail | cursus

Trailrunning is "hot". En echt iets heel anders dan hardlopen op asfalt. Tijdens de cursus "Start to Trail" ervaar hoe leuk het is om van de gebaande paden af te gaan. In 3 intensieve en afwisselende clinics leer je alle ins- en outs van het trailrunnen. Ik ga trailrunnen! 3 ...
Meer informatie & aanmelden ›
Trailruntraining of road trainning veldtraining Training te velde

Trailruntraining

Je wilt je voorbereiden op een (ultra) trailrun. Of je zoekt een uitdagende en compleet andere training naast je eigen looptrainingen. Je kunt wel tegen een stootje. Je bent niet bang voor modder op je schoenen. En om niet alleen nat te worden van het zweet. Je weet dat het ...
Meer informatie & aanmelden ›

Training te velde in Utrecht – Leidsche Rijn

Trailrunning Utrecht Leidsche Rijn check1 Lekker naar buiten, samen trainen
Trailrunning Utrecht Leidsche Rijn check2 Focus op blijvend sportplezier
Trailrunning Utrecht Leidsche Rijn check3 Professioneel je prestaties verhogen
Trailrunning Utrecht Leidsche Rijn check4 Voor beginners èn gevorderden
Trailrunning Utrecht Leidsche Rijn check5 Persoonlijk door kleine groepen

Edwin is een ontzettend motiverende en inspirerende trainer. Hij voelt goed aan wat “zijn” lopers aankunnen en waar ze het beste mee geholpen worden.
Door een mix van herhaling en afwisseling te bieden in de trainingen zijn deze altijd leuk om te doen.
Edwin is makkelijk te benaderen, ook buiten de trainingen om, en geeft je (mede daardoor) echt het gevoel betrokken te zijn.
Ik heb zelf inmiddels een aantal cursussen en clinics bij gevolgd, en kan ze zonder voorbehoud aan iedereen aanbevelen.

Start to trail. Trailrunnen begint bij Training te velde!

Waarom zou ik gaan trailrunnen?

Trailrunnen verhoudt zich tot hardlopen als mountainbiken tot wielrennen. Het is eigenlijk appels met peren vergelijken. Je hebt het over een heel andere snelheidsbeleving en een heel andere manier van moe worden. Het is veel “technischer” dan hardlopen op asfalt. Het vraagt veel meer van balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Daarnaast verbrand je met trailrunnen meer calorieën. In feite is het hardlopen en krachttraining in één. Je bouwt meer kracht op in je benen en je krijg sterkere enkels. Niet alleen je benen, ook je rug- en buikspierenspieren worden sterker doordat je continu je evenwicht moet zoeken tijdens het lopen; door de ongelijke ondergrond en de hoogteverschillen. Maar tegelijkertijd is het minder zwaar dan lopen op staat. Door de zachtere en afwisselende ondergrond is de continue impact op je gewrichten minder. Je gaat minder hard (geloof me, echt veel minder) maar kunt daardoor makkelijker langere afstanden lopen.

De natuur is je trainer

Als je trailruns loopt is het voetenwerk heel belangrijk. Een kort grondcontact geeft je de mogelijkheid alert op een situatie (losse steen, boomwortel) te reageren en vermindert de kans op zwikken en struikelen. Een goede enkelstabiliteit en een mooie ontspannen looptechniek is daarbij essentieel. Het mooie is: de natuur levert je de ‘noodzaak’ om technisch goed te lopen. Vaak wordt hier het verschil mee uitgelegd in de trainingsaanpak van Keniaanse en Ethiopische hardlopers. Ethiopische lopers doen aan gerichte loopscholing, (traditionele) Keniaanse lopers zien daar het nut niet van in. Ze ontwikkelen hun techniek door te lopen op een gevarieerde ondergrond met veel hoogteverschillen. Op die manier worden ze door de omstandigheden (heuvels, zand) gedwongen om technisch beter te gaan lopen.
Samengevat, trailrunnen is dus eigenlijk een heel functionele manier van trainen. En daarmee past het perfect in het trainingsaanbod van Training te velde.

Wil je advies of heb je een vraag?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.

Neem contact op