Trailrunnen voor gevorderde lopers

Trailrunnen voo gevorderde lopers. Ga met Training te velde trailrunnenGenieten tot de essentie teruggebracht. In een leuke groep lekker fysiek bezig zijn in de natuur.

Je bent een gevorderde hardloper. Gehard op het asfalt. Hebt halve marathons gelopen. Of misschien al een hele. Je vindt lopen nog steeds leuk maar je bent eigenlijk wel klaar met de massale evenementen waar je een uur in een startvak zit kou te lijden. Stop met de fixatie op het verbeteren van je PR. Ga trailrunnen! Een compleet andere beleving van hardlopen. Bij een trailrunwedstrijd is er altijd een relaxte sfeer en je loopt midden in de natuur.

Waarom zou ik gaan trailrunnen bij Training te velde?

Een trailrun loop je niet zomaar. Dat vraagt om een heel andere benadering van het lopen. Dat leer je in de clinics trailrunnen voor gevorderderde lopers.

Het hele jaar door kun je meedoen. Steeds volgens hetzelfde concept: in een aantal clinics werk je toe naar een trailevement. Maar dat hoeft niet, de trailrunclinics zijn an sich al de moeite waard om aan mee te doen. Of je doet mee aan een losse clinic of een van de seizoenstrails. Ideaal als je als ervaren hardloper wilt kennismaken met trailrunnen. Onder begeleiding van een ervaren trailruntrainer leer je de basics van trailrunnen. Geen training is hetzelfde want elke trailrunclinic wordt in een andere inspirerende omgeving gegeven.

Trailrunclinics 2019

Het hele jaar door trailrunnen met Training te velde

Doe mee aan de mooiste trailruns!

maart t/m december – Seizoenstrails***

januari – Trail des Fantômes Hivernal ***
april – Koning van Spanje **
juni- Veluwezoomtrail***
juli – La Chouffetrail***
augustus-september – Trailrunweekend (N70 trail)*
september – Devil’s trail*
september – Haarrijn trailrun*
oktober – Duinentrail***
december – Wisent Wintertrail**

Indicatie zwaarte clinics:
* = licht
** = gemiddeld
*** = zwaar

Trailrun strippenkaart

Met de trailrun strippenkaart doe je wel heel voordelig mee aan de trailrunclinics. Een losse trailrunclinic kost €17,50 een strippenkaart ( goed voor 6 clinics) kost maar €75. Je kaart is 12 maanden geldig. En elke maand is er wel een gave clinic!

Koop strippenkaart ›

Voor wie geschikt

Deze trailrunclinics zijn – met uitzondering van de clinics’s voor de Devil’s trail en de Haarrijn Trailrun– alleen geschikt voor zeer getrainde lopers. Je hoeft nog geen trailrunervaring te hebben maar wil je meedoen dan moet je fysiek tegen een stootje kunnen en in staat zijn om minimaal 120 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen en/of recent hebben deelgenomen aan een loopevenement van minimaal 10km. Voor de Devil’s trail en de Haarrijn Trailrun is de instapeis: 90 minuten achter elkaar kunnen hardlopen (geen snelheidslimiet).

Twijfel je of je het aankunt dan is het wellicht verstandig om met de introductiecursus trailrunnen te beginnen. Ook dit zijn al behoorlijk pittige trainingen. Neem anders rechtstreeks contact op om teleurstellingen te voorkomen.

Waarom zou ik meedoen aan de trailrunclinics van Training te velde?

 • Een trailrun is écht heel anders dan een loopevenement op asfalt. Dat vereist dan ook een andere voorbereiding.
 • Je verlegt je grenzen, mentaal én fysiek. Uitdagend? Absoluut. Zwaar? Zeker. Maar dit is zooo leuk om te doen.
 • Ontdek hoe leuk het is om in een natuurlijke omgeving te lopen. De natuur in Nederland is mooi. Heel mooi!
 • Samen met een groep gericht naar een doel trainen is leuker. En veiliger.
 • Je trailt onder begeleiding van een van de eerste gecertificeerde trailruntrainers van Nederland.

Trailrunnen doe je bij Training te velde!

Wat is trailrunnen?

Trailrunning is lopen door de natuur, over smalle paadjes (trails) of soms gewoon zomaar door het veld waarbij je natuurlijke hindernissen zoals heuvels en boomstammen of in het buitenland bergen, rotsen en beekjes bedwingt. De meest extreme variant heet Skyrunning. Hierbij loop je over steile bergkammen naar de bergtop. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken.

Inhoud trainingen

De trainingen zijn afwisselend en kunnen op momenten zeer intensief zijn. Er zijn 4 trainingsvormen:

Fartlektraining

Dit is niet anders dan gebruik maken van wat je op je pad tegenkomt. Dit lijkt ongericht maar is een zeer effectieve trainingsvorm. In feite loop je gewoon door de natuur over een afwisselend parkoers. Door het op en af lopen en het constant draaien en keren ben je op een natuurlijke manier bezig met het trainen van je duurvermogen, snelheid, coördinatie en kracht.

Intervaltraining

Het lopen van blokken boven je duurtempo afgewisseld door blokken met relatieve rust. Hiermee train je je tempo-hardheid.

Duurtraining

Lange rustige duurlopen zijn de basis van het hardlopen. Niet alleen voor trailrunnen maar voor elke vorm van hardlopen. Dit maakt GEEN onderdeel uit van de groepstraining maar het is een vereiste om mee te kunnen doen aan deze lessenreeks. Je wordt geacht dit in je eigen tijd te doen.

Core training

Oefeningen ter versterking van de kern (core) van het lichaam. Je buik, onderrug en billen. Tijdens een trailrun is je hele lichaam constant in beweging. De “core” speelt hier een hele grote rol. Het zijn niet alleen de oppervlakkige spieren die je kunt zien liggen vanaf de buitenkant (de bekende sixpack als je super afgetraind bent), maar ook de dieper liggende spieren en technisch gezien ook de botten en de zenuwbanen in het midden van je lichaam. Waarom is een sterke core zo belangrijk:

 • Bij een sterke core is je wervelkolom beter beschermd, doordat de spieren een soort korset vormen.
 • Met een sterke core raak je minder snel uit balans. Dit is een enorm voordeel bij trailrunnen.
 • Je kunt bewegingen makkelijker uitvoeren, doordat je core je lichaam stabiliseert. Een steile klim bijvoorbeeld gaat je veel gemakkelijk af.

Daarnaast gaan we oefeningen doen om je mobiliteit en de flexibiliteit te verbeteren. We gaan je “range of motion” vergroten. Je wordt soepeler en beweegt gemakkelijker. Dit zul je met name merken tijdens het afdalen.

Praktische informatie

 • Locatie: wisselende locaties in de omgeving van Utrecht.
 • Periode: 3 opeenvolgende zondagen ZIE DE KALENDER VOOR HET ACTUELE AANBOD
 • Trainingstijd: zondag van 9.00 – tot plm. 12.00 uur (ja echt, 3 uur! Alleen de trainingen voor de Devil’s trail/ Haarrijn trailrun zijn “maar” 2 uur.)
 • Kosten: €75 (strippenkaart), losse clinic €17,50. Inclusief “sportdrank” en versnapering na afloop van de trainingen.
 • Aantal deelnemers per training: minimaal 6 maximaal 12.

Edwin, het is altijd hartstikke leuk om bij je te trainen. Ik vind de aandacht die je voor iedereen hebt, en de kwaliteit van je lessen, uitstekend!

Het hele jaar door trailrunnen met Training te velde

Koop strippenkaart ›

Aanmelden voor de trailrunclinic(s) voor een evenement

januari – Trail des Fantômes Hivernal INSCHRIJVING GESLOTEN
maart t/m december – Seizoenstrails
april – Koning van Spanje INSCHRIJVING GESLOTEN
juni- Veluwezoomtrail
juni – La Chouffetrail
september – Devil’s trail
september – Haarrijn trailrun
oktober – Duinentrail
december – Wisent Wintertrail

Wil je je gaan trailrunnen bij Training te velde?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Trailrunning

Bekijk alle mogelijkheden:

Cresta WhatsApp Chat
Send via WhatsApp