Wintertrail

Wintertrail doe je met Training te velde

Wil je gaan trailen deze winter? Doe dan mee aan het Wintertrail programma van Training te velde! Je doet mee aan een gave trailrun in de Ardennen, in hartje winter. Samen met je loopmaatjes ga je je gericht voorbereiden. Het Wintertrail programma is een speedcursus trailrunnen. 3 zondagen intensief trainen en dan afsluiten met een trailweekend en meedoen aan een uitdagende trailrun. Lees het sfeerverslag van een vergelijkbare wintertrail. Maar je hoéft niet mee naar de Ardennen de trails zijn ook los te boeken en als op zichzelf staand evenement al leuk. Ga je mee op avontuur?

X-trail Houffalize

25 en 26 januari 2020 is de zevende editie van de Scott X-trail Houffalize. Verspreid over 2 dagen kun je kiezen uit kort, heftig, donker of lang: een “Kamikaze” trail van 4km, een nighttrail van 10 of 20km en op zondag een trail van 10, 17, 25 of 50km. Als je de kamikaze, de lange nighttrail en de trail van 25km loopt doe je mee aan het X-trail klassement. Training te velde is present. En we gaan er een geweldig evenement van maken!

Ter voorbereiding op deelname aan het evenement organiseert Training te velde een drietal clinics op de eerste 3 zondagen van januari : 5, 12 en 19 januari 2020.

De trailrunclinics

Clinic 1: WaterleidingduinenTraining te velde clinic Waterleidingduinen

Mooie trail met enkele pittige elementen in het duinengebied tussen Noordwijk en Zandvoort. Je gaat herten zien. En natuurlijk de zee! Verzamelen om 10.00 uur bij strandrestaurant “Nederzandt”, Langevelderslag 52 2204 AH Noordwijk. Rond 12.00 uur zijn we weer terug op het startpunt.

 

Clinic 2: Zuid-LimburgTrailrunclinic Training te velde Brunssumerheide

Een complete trainingsdag in de omgeving van Heerlen. Je gaat 3 “stages” lopen: een makkelijke route van 6km, een iets uitdagender trail van 8km en als toetje een trail van 11km door de Brunssemerheide. Inclusief lunch met Limburgse vlaai! Verzamelpunt Boscafé “La Dilligence”, Zandweg 179, 6419 PK Heerlen. Plm. 15.30 uur rijden we weer terug richting Utrecht.

 

Clinic 3: Nedereindse BergTrailrunclinic TRaining te velde Nedereindse Berg

Ingeklemd tussen de A2 en een vervuilde recreatieplas ligt de Nedereindse Berg. Voor de landschappelijke beleving hoef je hier niet echt te gaan maar naast skiën, stuntfietsen en ATB-en kun je hier heel goed trailen. Toch is dit een waardige afsluiting van de trailrunserie. In deze laatste clinic komt alles samen. In een pittige training ga je flink wat hoogtemeters maken en technisch lastige stukken overwinnen. Je bent nu helemaal klaar voor je trail in de Ardennen! Verzamelen om 9.00 uur bij het wielerpaviljoen Nedereindseweg 501W, 3546 PM Utrecht.

Voor wie

De clinics en trails zijn alleen geschikt voor getrainde lopers. Je hoeft geen trailrunervaring te hebben maar wil je meedoen aan het Wintertrail programma dan moet je fysiek tegen een stootje kunnen en in staat zijn om minimaal 90 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Dit is echt een harde eis! Voor de keuze van je trail tijdens het trailweekend: let op dit zijn trail-kilometers. Door de hoogtemeters en de onvoorspelbare en wisselende ondergrond niet te vergelijken met asfaltkilometers. Reken qua tijd maar zeker qua zwaarte keer anderhalf.

Wintertrail serie. 3 pittige trailrunclinics en dan meedoen aan een gave trailrun!

Xtrails clinics -5, 12 en 19 januari 2020 Trailweekend 25-26 januari

Meld je aan voor deze training ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Losse Trailrunclinic

Meld je aan voor deze clinic ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Waarom zou ik meedoen aan de Wintertrail

 • Dit is zooo anders dan hardlopen over asfalt. Ontdek waarom steeds meer lopers kiezen voor deze loopvorm. Je wordt er een betere loper van, in alle opzichten.
 • Verleg je grenzen, mentaal én fysiek. Ja dit kun je!
 • Ontdek hoe leuk het is om in een natuurlijke omgeving te lopen.
 • Met andere gemotiveerde lopers samen gericht naar een doel trainen is veel leuker.
 • Gediplomeerde trainer

Praktische informatie

 • Data: zondag 5, 12 en 19 januari, evenement zaterdag 25 en zondag 26 januari.
 • Trainingstijd: clinic 1 van 10.00 – tot plm. 12.00 uur, clinic 2 dagprogramma van 10.00 tot plm. 15.30 uur, clinic 3 van 9.00 tot plm. 11.00 uur.
  Locatie: clinic 1 strandrestaurant “Nederzandt”, Langevelderslag 52 2204 AH Noordwijk. Grote parkeerplaats (€3 per dag). Clinic 2 Boscafé “La Dilligence”, Zandweg 179, 6419 PK Heerlen. Grote parkeerplaats. Clinic 3 wielerpaviljoen Nedereidnse Berg, Nedereindseweg 501W, 3546 PM Utrecht.
 • Kosten: losse clinic €17,50 hele pakket €50. Dit is inclusief fourage na de clinics en lunch tijdens de tweede clinic, exclusief inschrijfgeld en verblijfs- en vervoerskosten naar de clinics en het trailrunweekend.

Wat is Trailrunning?

Trailrunning is lopen door de natuur, over smalle paadjes (trails) of soms gewoon zomaar door het veld waarbij je natuurlijke hindernissen zoals heuvels en boomstammen of in het buitenland bergen, rotsen en beekjes bedwingt. De meest extreme variant heet Skyrunning. Hierbij loop je over steile bergkammen naar de bergtop. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken.

Inhoud trainingen

Bereid je voor op lange, intensieve trainingen. Er zijn 4 trainingsvormen:

Fartlektraining

Dit is niet anders dan gebruik maken van wat je op je pad tegenkomt. Dit lijkt ongericht maar is een zeer effectieve trainingsvorm. In feite loop je gewoon door de natuur over een afwisselend parkoers. Door het op en af lopen en het constant draaien en keren ben je op een natuurlijke manier bezig met het trainen van je duurvermogen, snelheid, coördinatie en kracht.

Intervaltraining

Het lopen van blokken boven je duurtempo afgewisseld door blokken met relatieve rust. Hiermee train je je tempo-hardheid.

Duurtraining

Lange rustige duurlopen zijn de basis van het hardlopen. Niet alleen voor trailrunnen maar voor elke vorm van hardlopen. Dit maakt GEEN onderdeel uit van de groepstraining maar het is een vereiste om mee te kunnen doen aan deze lessenreeks. Je wordt geacht dit in je eigen tijd te doen. Maar we gaan je hier wel bij helpen! Tijdens de eerste training ga je een inspanningstest doen. Hiermee bepalen we je AT- punt (= anaerobic treshhold ofwel de anaerobe drempel ofwel het omslagpunt). Dit is het punt waarop je lichaam meer melkzuur aanmaakt dan dat je lichaam het als brandstof gebruikt. Als je dit weet kun je gericht gaan trainen. Je krijgt een trainingsschema voor je duurlopen dat is gebaseerd op je persoonlijk omslagpunt.

Core training

Oefeningen ter versterking van de kern (core) van het lichaam. Je buik, onderrug en billen. Tijdens een trailrun is je hele lichaam constant in beweging. De “core” speelt hier een hele grote rol. Het zijn niet alleen de oppervlakkige spieren die je kunt zien liggen vanaf de buitenkant (de bekende sixpack als je super afgetraind bent), maar ook de dieper liggende spieren en technisch gezien ook de botten en de zenuwbanen in het midden van je lichaam. Waarom is een sterke core zo belangrijk:

 • Een sterke core is bepalend voor een goede lichaamshouding. Je wervelkolom is beter beschermd, doordat de spieren een soort korset vormen.
 • Met een sterke core raak je minder snel uit balans. Dit is een enorm voordeel bij trailrunnen.
 • Je kunt bewegingen makkelijker uitvoeren, doordat je core je lichaam stabiliseert. Een steile klim bijvoorbeeld gaat je veel gemakkelijk af.

Daarnaast gaan we oefeningen doen om je mobiliteit en de flexibiliteit te verbeteren. We gaan je “range of motion” vergroten. Je wordt soepeler en beweegt gemakkelijker. Dit zul je met name merken tijdens het afdalen.

Wintertrail. 3 zondagen trailrunnen met Training te velde en dan meedoen aan een gave trailrun!

Xtrails clinics -5, 12 en 19 januari 2020 Trailweekend 25-26 januari

Meld je aan voor deze training ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

 

Training te velde winter

Wil je meer weten?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Trailrunnen met Training te velde

Cresta WhatsApp Chat
Send via WhatsApp