Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Devil’s trail-Haarrijn trailrun

Devil's trail. Trailrun lopen. Kennismaken met trailrunnen. Trailrunnen leren.Ben je wel klaar met asfalt en de fixatie om steeds maar harder te lopen? Klaar met de massale evenementen waar je een uur in een startvak zit kou te lijden? Ga dan trailrunnen!
De Haarrijn trailrun of de Devil’s Trail in Doorn zijn de ideale trailruns om mee te beginnen. Dicht in de buurt en het is mogelijk om verschillende, ook kortere afstanden (8km) te lopen.

Een trailrun loop je echter niet zomaar. Dat vraagt om een gedegen voorbereiding. Training te velde biedt een lessenreeks aan ter voorbereiding op deelname aan de trailrun(s). In 3 intensieve clinics leer je alle kneepjes van het trailrunnen. Wat deze clinic bijzonder maakt is dat elke training in een andere inspirerende omgeving wordt gegeven.

Voor wie

Deze trainingen zijn alleen geschikt voor getrainde lopers. Wil je meedoen dan moet je fysiek tegen een stootje kunnen en in staat zijn om minimaal 60 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen.

Meld je aan voor deze clinics ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Omschrijving trails

Devils Trail Doorn (6 oktober 2019)
De Devil’s trail is een van de oudste en leukste trailruns van Nederland. En lekker dichtbij op de Utrechtse Heuvelrug! Je kunt kiezen voor verschillende afstanden (8, 16, 26 of 36km).

De Haarrijn Trailrun (20 oktober 2019)
De Haarrijn Trailrun is meer een crossloop dan een echte trailrun maar hierdoor juist prima als kennismaking met het trailrunnen. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden (8, 15 of 20km). Er is ook een kidsrun van 3km.

Waarom zou ik meedoen aan de clinics Haarrijn Trailrun/ Devils trail

  • Verleg je grenzen, mentaal én fysiek. Ja dit kun je!
  • Kom op onbekende plekken. Ontdek hoe leuk het is om in een natuurlijke omgeving te lopen.
  • Samen met een groep gericht naar een doel trainen is leuker.
  • Gediplomeerde trainer.

Praktische informatie

Locatie: wisselende locaties in de omgeving van Utrecht

Trainingstijd: zondag van 9.00 – tot plm. 11.00 uur.

Periode: 3 opeenvolgende zondagen: 8, 15 en 22 september

Kosten: €35

Meld je aan voor deze clinics ›
Meld je snel & betrouwbaar aan via Fitmanager

Wat is Trailrunning?
Trailrunnen Devils trail Haarrijn trail Training te velde

Trailrunning is lopen door de natuur, over smalle paadjes (trails) of soms gewoon zomaar door het veld waarbij je natuurlijke hindernissen zoals heuvels en boomstammen of in het buitenland bergen, rotsen en beekjes bedwingt. De meest extreme variant heet skyrunning. Hierbij loop je over steile bergkammen naar de bergtop. Maar je kunt het ook gewoon dichter bij huis zoeken.

Inhoud trainingen

Bereid je voor op lange, intensieve trainingen. Er zijn 4 trainingsvormen:

Fartlektraining

Dit is niet anders dan gebruik maken van wat je op je pad tegenkomt. Dit lijkt ongericht maar is een zeer effectieve trainingsvorm. In feite loop je gewoon door de natuur over een afwisselend parkoers. Door het op en af lopen en het constant draaien en keren ben je op een natuurlijke manier bezig met het trainen van je duurvermogen, snelheid, coördinatie en kracht.

Intervaltraining

Het lopen van blokken boven je duurtempo afgewisseld door blokken met relatieve rust. Hiermee train je je tempo-hardheid.

Duurtraining

Lange rustige duurlopen zijn de basis van het hardlopen. Niet alleen voor trailrunnen maar voor elke vorm van hardlopen. Dit maakt GEEN onderdeel uit van de groepstraining maar het is een vereiste om mee te kunnen doen aan deze lessenreeks. Je wordt geacht dit in je eigen tijd te doen. Maar we gaan je hier wel bij helpen! Tijdens de eerste training ga je een inspanningstest doen. Hiermee bepalen we je AT- punt (= anaerobic treshhold ofwel de anaerobe drempel ofwel het omslagpunt). Dit is het punt waarop je lichaam meer melkzuur aanmaakt dan dat je lichaam het als brandstof gebruikt. Als je dit weet kun je gericht gaan trainen. Je krijgt een trainingsschema voor je duurlopen dat is gebaseerd op je persoonlijk omslagpunt.

Core training

Oefeningen ter versterking van de kern (core) van het lichaam. Je buik, onderrug en billen. Tijdens een trailrun is je hele lichaam constant in beweging. De “core” speelt hier een hele grote rol. Het zijn niet alleen de oppervlakkige spieren die je kunt zien liggen vanaf de buitenkant (de bekende sixpack als je super afgetraind bent), maar ook de dieper liggende spieren en technisch gezien ook de botten en de zenuwbanen in het midden van je lichaam. Waarom is een sterke core zo belangrijk:

  • Bij een sterke core is je wervelkolom is beter beschermd, doordat de spieren een soort korset vormen.
  • Met een sterke core raak je minder snel uit balans. Dit is een enorm voordeel bij trailrunnen.
  • Je kunt bewegingen makkelijker uitvoeren, doordat je core je lichaam stabiliseert. Een steile klim bijvoorbeeld gaat je veel gemakkelijk af.

Daarnaast gaan we oefeningen doen om je mobiliteit en de flexibiliteit te verbeteren. We gaan je “range of motion” vergroten. Je wordt soepeler en beweegt gemakkelijker. Dit zul je met name merken tijdens het afdalen.

Overige trailrunclinics

Heb je interesse voor de clinics voor de Koning van Spanje, La Chouffe trail, Veluwzoomtrail of Duinentrail? Neem contact op om je op de wachtlijst te laten plaatsen. Zodra de clinics zijn ingepland ontvang je van mij persoonlijk bericht.

Wil je je inschrijven voor de clinics Devil trail/ Haarrijn trailrun?

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Trailrunning

Bekijk alle mogelijkheden:


Train voor evenement

Bekijk de mogelijkheden: