Verbeter jezelf – Beweeg met plezier! Voor beginners én gevorderden

Personal looptrainer

Training te velde jouw personal looptrainer!

Een personal LOOPtrainer, bestaat dat? Ja zeker! Een looptrainer is er ook voor jou. Eenmalig of om je gedurende een langere periode te begeleiden. Naar de marathon van New York bijvoorbeeld. Die eerste (ultra)trailrun. Of omdat je die sporttest voor je opleiding wilt halen of zeker wilt zijn dat je door de fysieke keuring komt van de politie. Dat doe ik door je 1 op 1 te begeleiden, een gedegen trainingsschema te maken en door je loopbeweging te filmen en te analyseren.
Maar je kunt natuurlijk ook mijn hulp inschakelen als je “gewoon” blessurevrij en met nog meer plezier wilt gaan of blijven hardlopen.

Jouw personal looptrainer

Laat ik beginnen met wat ik niet ben. Ik ben geen lifestylecoach en doe niet aan mindfull running. Of eigenlijk wel – mindfull running is voor mij rennen in de vrije natuur. En als je het hebt over bewegen dan kun je dat niet loszien van je voedingspatroon. Maar daarvoor heb ik een heel ander programma.
Wat krijg je dan wél. Je haalt met mij een klassieke looptrainer in huis. Non nonsense. Niet iemand die met elke hype in trainersland meewaait. Ik volg bijvoorbeeld de methodiek van de Atletiekunie. Als je je met mij gaat voorbereiden op een marathon dan ga je dus veel kilometers maken. Maar vooral heel gevarieerd trainen. Mijn doel is dat jij blessurevrij en met nog meer plezier gaat hardlopen.

Completer trainen

Als je mij inhuurt als personal looptrainer dan krijg je niet alleen een ervaren looptrainer. Ik ben naast looptrainer ook gecertificeerd fitness instructeur, trailruntrainer en conditietrainer. Een vrij bijzonder combinatie maar een bewuste keuze. Ik kan je daarmee helpen om een compleet gepersonaliseerd beweegprogramma te maken én je hierbij goed te begeleiden. En ja je kunt me dus ook inhuren als “klassieke” personal trainer. Maar ik ben in de basis een looptrainer. En dat zul je weten :-)!

Wat is jouw drive?

Wat ík heb ontdekt ik dat ik vooral gelukkig wordt als ik mensen help die een specifiek (sportief) doel nastreven. Bijvoorbeeld terugkomen van een slepende blessure of de Functionele Fysieke test van de Landmacht willen halen. En natuurlijk: de marathon.

Als je droomt om de marathon van New York te lopen, zorg dan dat het ook die geweldige ervaring wordt die je voor ogen hebt. Want een marathon lopen, dat gaat niet vanzelf, ook niet als je al een getrainde loper bent. Een gedegen voorbereiding maakt het lopen zo veel leuker én je hebt een blijvende positieve herinnering. Wat jij nodig hebt is een personal looptrainer.

Ook voor duo’s of small groups

Training te velde jouw personal loopcoachJe kunt ook met zijn tweeën komen trainen, of met een drie-of viertal. Maar dan is het toch geen personal training meer? Jawel hoor, ‘personal’ is bij Training te velde vooral: een heel persoonlijke aanpak. En dat blijft recht overeind als je ervoor kiest om samen of met een kleine groep (maximaal 4 lopers) te komen trainen. Trainen in een (kleine) groep heeft namelijk een aantal voordelen boven trainen in je eentje:

je kunt je optrekken aan de ander – letterlijk en figuurlijk. Als je iets heel zwaar of moeilijk vindt motiveert het om te zien dat het bij je trainingsmaatje ook niet vanzelf gaat. Dat geeft je net dat zetje om toch door te gaan. En dat er ook nog iemand anders is waar je mee rekening moet houden, dat kan net die stok achter de deur zijn om toch te gaan trainen als je even niet zo’n zin hebt om te gaan lopen.
Last but not least, het sociale aspect. Samen die inspanning doen, trots zijn op wat je samen bereikt of lachen om die mislukte oefening, genieten van het buiten actief bezig zijn. Gedeeld genieten is dubbel genieten

De voordelen van een personal loopcoach

  • Maatwerk. Jij (of je groepje) bepaalt het doel en het traject.
  • Jij bepaalt waar en wanneer je wilt trainen en hoe lang het traject duurt.
  • Begeleiding op afstand (door middel van een trainingsschema) en/of heel intensief, in personal trainingen, alles is mogelijk!
  • Je traint alleen of met maximaal 3 anderen waardoor je de volledige aandacht hebt. Door deze manier van trainen haal je altijd het maximale uit je training. Daarnaast voorkom je blessures omdat er altijd een deskundige bij je is die op je let.
  • Omdat je looptechniek beter wordt zul je inspanningen langer kunnen volhouden, verbetert je conditie en wordt je sterker.
  • Je wordt niet alleen een betere loper, je wordt een completere beweger. Want je doet bij mij meer dan alleen lopen. We gaan in afwisselde workouts niet alleen werken aan je looptechniek maar ook aan je stabiliteit en aan je motorische vaardigheden. Sterker nog, dat is de basis voor een goede looptechniek. Je gaat efficiënter en daardoor gemakkelijker bewegen. En daar heb je ook nog wat aan in het dagelijkse leven.

Tarieven personal looptraining

Trainingen (uurtarief)
Alleen jij €40
2 personen €70
3 personen €90
4 personen €100

Bij afname van meer dan 3 trainingssessies €5 korting per training.
Voor een trainingslocatie >5km van mijn vaste trainingslocatie in de Leidsche Rijn reken ik €0, 24 per kilometer.

Loopscan
Opnemen en analyseren van je loopbeweging

Wel je nóg meer uit je personal training halen, laat dan een loopscan maken. jezelf zien lopen kan best wel confronterend zijn maar is super-effectief. Samen bekijken we je looptechniek ter plekke. En vervolgens maak ik een analyserapport van je loopbeweging. Met gerichte aanwijzingen en oefeningen.

Kosten voor een loopscan zijn €30. NB. De loopscan is een aanvulling op de looptraining en niet als los onderdeel te boeken.

Trainingsschema

Je wilt verder of harder lopen, op een verstandige manier. Met een trainingsschema train je gestructureerd, en bewaar je de balans tussen inspanning en herstel. Want goed herstellen is een integraal onderdeel van een goed trainingsprogramma.
Er zijn heel veel, goede, trainingsschema’s op het internet te vinden. Maar dat zijn géén persoonlijke trainingsschema’s. Wil je écht goed voorbereid die marathon lopen dan heb je een op maat geschreven schema nodig. En die kan ik voor je maken.

Eenvoudig trainingsschema (Blokschema 6-13 weken) €30
Trainingsschema marathon (26 weken) €70
Jaarschema (52 weken) €100

by Isis Elzakkers on Training te velde - Utrecht

Edwin stond binnen 1 week klaar voor mij toen ik gedemoraliseerd mailde over weer blessureleed en wat ik kon verbeteren aan mijn looptechniek. Hoewel ik gelukkig veel al goed deed, heeft hij mij toch een paar handzame tips kunnen geven maar belangrijker nog, weer het vertrouwen gegeven dat het echt wel gaat lukken met mij en hardlopen.

Ja ik wil die personal loopcoach!

Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via email, telefoon (06 – 11 333 719) of het contactformulier. Ik beantwoord je vraag graag, je zit nergens aan vast.


Hardlopen

Bekijk alle mogelijkheden:

 

 

Share Share Share